In oktober 2023 speelt GOOV muziektheater: 'We zien elkaar' Een voorstelling met stevige Groningse inslag. Een voorstelling gezet in de jaren 50 met een knipoog naar het heden. Vrijheid en het verlangen om, na een periode waar beperkingen aan de orde van de dag zijn, elkaar weer te zien en te omhelzen speelt een grote rol. 

Artistiek leider Ben Smit werkte samen met schrijver Jan Veldman, componist Jan Meiborg en muzikaal leider Piet Roorda aan het vormgeven van nieuwste eigen stuk van GOOV Muziektheater. Een vrolijke en kleurrijke Muziektheater voorstelling, die net als eerdere eigen stukken van het oudste Muziektheater gezelschap uit de stad zijn kernverhaal vindt in Groningen.  

Waar eerder Aletta Jacobs, Bommen Berend en Jacques d’Ancona de inspiratie vormden voor eigen producties van GOOV is de beurt nu aan cultheld Koos Kerstholt. Speler en regisseur van het eerste uur binnen GOOV Muziektheater! Daarbuiten, vooral in de cultuurhoek, een bekende naam.  Vanuit het oogpunt van serveerster Aaltje zijn we te gast in de kroeg van Koos, met markante gasten, Jazz, liefde en leed. ‘Bij Koos Kerstholt’ aan de vismarkt kwamen, na de roerige oorlogsjaren, Stadjer en kunstenaars samen om het leven te vieren. Een knipoog naar het heden, waar men staat te springen om precies dat laatste weer te mogen doen. “We zien elkaar” is naast een ode aan Groningen en een van haar meest markante inwoners, een ode aan vrijheid, saamhorigheid en de cultuur gedragen op de klanken van Jazz in de jaren 50.

Praktisch

📆 26-29 september 2023
🕒 20:15 (alle dagen), 15:00 (zondag)
📍 Stadsschouwburg Groningen
💶 €27,50

Koop nu een kaartje!

Het Team

Schrijver: Jan Veldman 
Componist/Arrangeur: Jan Meiborg 
Regisseur: Ben Smit 
Assistent regie: Gert Groenewold 
Choreografie: Carla van Zanten 
Dirigent: Piet Roorda 
Repetitor: Marcel den Os 
Productieleiding: Ria Bakker & Nic Gieling
Decorontwerp: Janco van Barneveld
Kostuumontwerp: Fokko Jelsma
Licht: Hans Boven
Geluid: Harry Dorgelo
Geluidassistent: Cisca Eskeso
Grime: Marjan van den Hof
Stage manager: Ruud Kopmeiners
Ontwerp & fotografie poster: Joanne Stoker & Ruben Tulaseket 
Fotografie algemeen: Allet Huttinga 
En vele, vele vrijwilligers!