GOOV Muziektheater
op de planken sinds 1928

Over GOOV Muziektheater

GOOV Muziektheater is sinds 1928 een actieve vereniging in de stad Groningen en ontving in september 2004 de Koninklijke erepenning. In ruim 90 jaar heeft GOOV Muziektheater meer dan 55 musical producties op de planken van de grote Noord-Nederlandse theaters gezet. Voorstellingen vinden meestal plaats in de Stadsschouwburg Groningen.

Met Bommen Berend, de Musical (2011) heeft GOOV Muziektheater een nieuwe traditie ingezet: het maken van eigen producties. In 2014 speelde GOOV Muziektheater de eigen productie Aletta de Musical en in 2017 Jacques J. de Musical.

De vereniging bestaat uit 45 spelende leden (amateurs) die worden ondersteund door een professioneel artistiek team. De leeftijd van de leden ligt tussen de 18 en 60 jaar. Leden auditeren per productie voor een rol en helpen actief mee met het organiseren van de voorstellingen.

GOOV Muziektheater kan haar producties mede realiseren dankzij de 10 organisatorische leden en de vele vrijwilligers achter de schermen. De vrijwilligers worden betrokken bij de gezelligheid van de vereniging in de aanloop naar de voorstellingen.

Een belangrijk uitgangspunt is om muziektheater voor een zo breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Hoe doen we dit? Door een vernieuwende repertoirekeuze waarbij het plezier en de kwaliteit, op amateurniveau, van het toneel spatten.

Ontmoet onze leden!