Aletta Jacobs 160 jaar geleden geboren; GOOV Muziektheater trakteert vrouwelijke artsen op beschuit met muisjes

Vandaag was het de geboortedag van Aletta Jacobs; 160 jaar geleden, op 9 februari 1854, zag zij het levenslicht in Sappemeer. Om daar bij stil te staan trakteerde GOOV Muziektheater – producent van Aletta de Musical – alle vrouwelijke artsen van het UMCG. Aletta Jacobs was de eerste vrouwelijke arts in Nederland. Ze studeerde af in Medicijnen aan de 400-jarige RUG en het UMCG (toen het Algemeen Stads & Provinciaals Academisch Ziekenhuis). Nu zijn er inmiddels vele vrouwelijke artsen.

Beschuit met muisjes om 10.00 uur in Oude Bestuurskamer UMCG in ontvangst genomen
Op de geboortedag van Aletta nam Nicolette Moes, (kinder)arts van het UMCG, namens alle vrouwelijke collega’s de rollen beschuit met muisjes in ontvangst. GOOV Muziektheater reikte deze traktatie uit in de oude bestuurskamer van het UMCG, die nog in de oorspronkelijke staat, in de tijdsgeest van Aletta Jacobs, behouden is gebleven.

GOOV Muziektheater startte repetitie Aletta de Musical bij monument Aletta Jacobs

GOOV Muziektheater heeft om 11.00 uur met alle medewerkers beschuit met muisjes gegeten bij het monument van Aletta Jacobs op het Harmonieplein te Groningen. Daarna startte het vervolg van het repetitieweekend van Aletta de Musical. Over krap vier weken gaat de musical in première.