GOOV Muziektheater legt ‘De Producers’ op de plank en komt met Corona-proof voorstellingen

GOOV Muziektheater heeft het besluit genomen de voorstelling De Producers af te gelasten. Dit in goed overleg met SPOT Groningen (Stadsschouwburg) en de Kunstraad. De voorstellingen zouden plaats vinden van 26 t/m 29 december 2020.

Een voorstelling als De Producers komt echt tot z’n recht in een goed gevulde Stadsschouwburg waar de 45 acteurs gelijktijdig kunnen acteren, zingen en dansen en waar het 25-koppig orkest kan spelen. Dit is de komende periode niet mogelijk. De voorstelling is eerder al een keer uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen.

Voorzitter Carst Buissink: “Blijven uitstellen, zonder zekerheid dat deze grote voorstelling dan wel gespeeld kan worden, is te risicovol. Met pijn in ons culturele hart leggen we De Producers nu eerst op de plank om het er op een geschikt moment weer af te halen. Tegelijkertijd bruisen we van energie om te doen wat wel kan onder deze omstandigheden.”

GOOV Muziektheater gaat zich nu richten op kleine voorstellingen die Corona-proof opgevoerd kunnen worden in de repetitieruimte aan het Hereplein te Groningen (voormalig Forum / Camera). De eerste kleine voorstelling zal plaatsvinden van 25 t/m 27 september 2020 in samenwerking met Het Verbond Groningen. Hierbij kan hetpubliek per avond 3 kleine voorstellingen van verschillende Groninger theatergroepen veilig zien. Daarnaast gaat GOOV Muziektheater een nieuwe eigen productie ontwikkelen en blijft het zich sterk maken voor een repetitieruimte voor theatergroepen in Groningen onder de naam Groninger Amateur Podium.

Mensen die al een toegangskaart hadden gekocht voor De Producers, kregen van SPOT Groningen een bericht met daarin de mogelijkheid om het aankoopbedrag te doneren aan GOOV Muziektheater, om te zetten in een voucher of retour te ontvangen.