Een musical over het leven van Aletta Jacobs

Na het succes van Bommen Berend, de Musical gaat GOOV Muziektheater weer een eigen productie ontwikkelen: Aletta, de Musical. Jack Nieborg is aangesteld als artistiek leider van het ontwikkelproces.

GOOV Muziektheater is erg blij met de startsubsidie van de Kunstraad om een eigen productie te ontwikkelen rondom het leven van Aletta Jacobs. Met de startsubsidie kan de musical in de steigers gezet worden!
De hoofdsponsor van Aletta, de Musical is de Groninger gashandelsonderneming GasTerra. De binding met de Groninger omgeving, de geslaagde samenwerking bij Bommen Berend, de Musical, het belang van de levensinzet van Aletta Jacobs voor de samenleving en de historische insteek zijn voor GasTerra de belangrijkste redenen om met GOOV Muziektheater op te trekken.

In comité van aanbeveling:
Prof. Dr. Elmer Sterken, Rector Magnificus, Rijksuniversiteit Groningen,
Yvonne van Mastrigt, burgemeester van Hoogezand-Sappemeer,
Marcel Klaverkamp, directeur Dr. Aletta Jacobs College, Hoogezand-Sappemeer

GOOV Muziektheater is verheugd dat de Rijksuniversiteit Groningen het initiatief van GOOV Muziektheater onderschrijft om Aletta Jacobs, de Musical te ontwikkelen. Aletta Jacobs, studeerde als eerste vrouw af aan een universiteit, de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde hier vervolgens als eerste vrouw (als arts).
Rector Magnificus Prof. Dr. Elmer Sterken van de Rijksuniversiteit Groningen zal plaats nemen in het comité van aanbeveling. In 2014 bestaat deze universiteit 400 jaar, het jaar waarin de musical gespeeld zal gaan worden. Ook Yvonne van Mastrigt, burgemeester van Hoogezand-Sappemeer, ondersteunt het initiatief van harte. Aletta Jacobs is geboren in Sappemeer en was de eerste vrouw die een HBS bezocht. Deze HBS stond in Sappemeer, waaruit het huidige Dr. Aletta Jacobs College is ontstaan. De heer Marcel Klaverkamp is daarvan directeur en hij omarmt eveneens de ontwikkeling van Aletta Jacobs, de Musical door GOOV Muziektheater.