Muziektheaters initiatief zeer gewaardeerd door de familie

Op 14 april 2012 was het 100 jaar geleden dat het legendarische schip de Titanic een ijsberg raakte en even na middernacht ten onder ging. Onder de passagiers die een zeemansgraf kregen, bevond zich één Groninger, namelijk Hendrik Bolhuis. Hij was scheepskok op de Titanic. Voor hem richtte GOOV Muziektheater op 14 april 2012 een ijsmonument op, dat op het binnenplein van het Noordelijk Scheepvaart Museum onthuld werd door de meest nabije familie van Hendrik Bolhuis, mevrouw Slager-Bolhuis en de heer Bolhuis (voor hen was het de broer van hun opa) en burgemeester Peter Rehwinkel.

Dat ook burgemeester Rehwinkel betrokken is bij de onthulling, heeft een historische legitimatie! 100 Jaar geleden had de toenmalige burgemeester, de heer Van Starckenborg, contact met de familie over het onverwachte lot en de nalatenschap van Hendrik Bolhuis. De familie dacht dat Hendrik op het schip de Olympic verbleef en in maart/april 1912 met verlof een weekje thuis zou komen. Niets bleek minder waar …

Direct na de onthulling van het ijsmonument bracht GOOV Muziektheater een muzikale ode aan Hendrik Bolhuis. Hierbij waren verschillende nummers uit “Titanic de Musical” te horen.

Eén van de leden van GOOV Muziektheater vertolkt de rol van Hendrik Bolhuis als scheepskok in de musical Titanic. Hij heeft natuurlijk kennis gemaakt met mevrouw Slager-Bolhuis en de heer Bolhuis. De familie bezoekt op vrijdag 22 juni de voorstelling.